Hamarosan szülő leszel és nem igazán tudod elképzelni, beleélni magad, milyen is lesz majd az életed? Vagy már meg is született a gyermek, sőt! Pár hónapos, egy-két-három éves? Kisgyermekes szülőként valószínűleg tapasztalod nap, mint nap, hogy már a család sem a béke szigete. Úgy érzed, hogy akadoznak a fogaskerekek, időnként meghaladnak a feladatok? Vagy kihívás a munkahelyi elvárásoknak megfelelni ÉS a családi feladatokat is ellátni, áthangolódni a családból a munkába, munkából a családba? És mindez mögött hol vagy Te? Ugyan lennének ötleteid, de nem tudsz egyről a kettőre jutni, továbblépni? Vagy még az ötleteléshez is kimerült vagy, csak tudod, hogy változtatni muszáj lesz. Ismerős bármelyik gondolat?

A gyermeket váró és kisgyermekes családok harmonikus működésének támogatása, a Te támogatásod miért ennyire fontos? Azért, mert ha Te, a SZÜLŐ jól vagy, jól érzed magad, vannak eneregiatartalékaid, van kedved mosolyogni, nem érzed magad elképesztően fáradtnak és belefáradtnak, nos, akkor a család is jól fog működni. Neked is kevesebb energiád megy el a mindennapi kötelező körökre, ha megvan a számodra megfelelő mód, ahogyan a különböző feladataidhoz hozzá tudsz állni. Ezért van az, hogy a családon belül először a szülőt erősítem meg. A szülő kap először oxigénmaszkot, mert időnként már tényleg a túlélésért való küzdelemként élhetőek meg a mindennapok. Tehetsz magadért, de akkor az első lépés, hogy ne tedd magad hátrébb a sorban, minden családtag mögé! Ha Te jól vagy, a gyermek is jól lesz, a család is jól fog működni. Ha mindkét szülő elég jól van… Ugye, milyen jó lenne? Nem csak lenne, lesz is! Csukd be a szemed és képzeld el, milyen lenne most az ideális állapot, mi most a célod?

A cél, hogy az életeddel elégedettebb legyél!

Mire van ehhez szükséged? Magadban valószínűleg már minden lehetséges irányból próbálkoztál az előrelépéssel – valami mégis hiányzik? Nem érzed az eredményét, hogy bármi is igazán és hosszű távon változna?

Ha hozzám fordulsz, segítelek abban, hogy más nézőpontból, új rálátással képes legyél, akár kicsit hátrébb lépve, rátekinteni a mókuskerekedre. A Te életed, Te ismered legjobban, én pedig a kisgyermekes családok szakértőjeként vezetlek a beszélgetések során a változás felé. Kíváncsian Rád, a gondolataidra, elképzeléseidre. Elfogadóan és előre vivően. És bár hátra lépsz egy lépést a rálátásért, mégis előre fogunk menni, a hatékonyság és eredményesség érzése felé, a tényleges változások felé. Milyen változásra gondolok? A teljesség igénye nélkül: jobb időgazdálkodás (amikor a 24 óra elég egy nap minden teendőjéhez), élhető családi munkamegosztás, énidő (sport, barátokkal töltött idő, hobby) kialakítása, közös, feltöltő családi programok, akár otthoni akár kimozdulós. Hogy melyik családban mire van igény és mi reális, az persze más és más. Rád, Rátok lesz szabva, mint egy kényelmes ruha.

Ha igazán szeretnél változtatni, kiegyensúlyozott családi működésre vágysz, itt az idő: keress meg! Fél óra alatt, egy ingyenes első beszélgetés során mindketten el tudjuk dönteni, hogy belevágunk-e a közös munkába. Abba a folyamatba, amikor én kísérlek Téged heteken keresztül, Te megtapasztalod a saját hatékonyságodat, a változtatás és változás örömét. Ebben a pár hétben mindketten „odatesszük” magunkat, máshogy nem megy. Nincs anyapirula vagy apapirula, beveszed és – persze a lehető leghamarabb és legkisebb erőfeszítéssel – minden megoldódik. Ezt még nem találták fel. Azt viszont meg tudom ígérni Neked, hogy célirányosan, a Te helyzetedre szabva kidolgozzuk és a mindennapokba átültetjük a változáshoz szükséges lépéseket. És ha meg is léped ezeket, a változás meglepően hamar elindul!

Ennyi volt a lényeg, a többi a háttér. A közös munkánk során Veled, a felnőtt emberrel, akinek a szülőség az egyik, bár nem kis szerepe az életében, a kisgyermekes családok működésére vonatkozó ismereteim és tapasztalataim alapul vételével coaching tecnikákkal és eszköztárral dolgozom, mert tapasztalatom szerint nagyon hatékony módja ez az elakadásokból történő továbbléptetésnek.

Mi is a coaching?

A coaching szakmai kapcsolat a coach és a kliens között, amelynek keretein belül a kliens személyes vagy szakmai életében elakadásként, nehézségként általa megélt helyzetre koncentrálunk közösen. A coaching alapelveinek, módszereinek figyelembevételével vezetett folyamatban a kreativitásom, megérzéseim is nagyon fontosak: a célod megvalósításához vezető út támogatása során mindig a Rád szabott eszközökkel dolgozom. (Kelló, 2014:32-33) A folyamat eredményessége a szakértelmemen kívül a Te aktív együttműködésedtől is függ, hiszen a coaching nem tanácsadás, sokkal inkább közös gondolkodás.

nehézségek megoldása, kezdd el

A beszélgetések során a figyelem a jelenből az jövőbeli cél felé irányul. Segítelek abban, hogy a magadra való rálátásod szélesítésével és saját magadra irányuló problémamegoldó képességed fejlesztésével, szokásaid saját belátáson alapuló megváltoztatásával és az erőforrásaid számbavételével megoldást találj, változást vagy eredményt érj el. A változás a közös munkánk eredményeképpen következik be.

Ki vehet részt coaching folyamatban?

Kliens lehet minden pszichésen egészséges felnőtt ember, aki a coaching folyamatba behozott témája/témái kapcsán más segítő folyamatban aktuálisan nem vesz részt. Annak érdekében, hogy megtudd, hogy a coaching ideális megoldás-e a számodra, bejelentkezést követően ingyenes első konzultáció során felteheted a kérdéseidet nekem és néhány mondatban összefoglalod, milyen témák foglalkoztatnak. Ha belevágunk a közös munkába, tudnod kell, hogy a coaching folyamat legalább öt alkalmas találkozás, akár személyesen, akár online formában.